مسئله 218 - آب انگورى كه به آتش جوش آمده اگر آنقدر بجوشد كه ثلثان شود - يعنى : دو قسمت آن كم شود و يك قسمت آن بماند _ پاك مى شود . يعنى احتياط استحبابى نجاست كه قبلا گفتيم برطرف مى شود. ولى اگر بخودى خود جوش بيايد فقط با سركه شدن پاك مى شود . - البته بنا بر قول نجاست .
مسئله 219 - اگر دو قسمت آب انگور بدون جوش آمدن كم شود ، چنانچه باقيمانده آن جوش بيايد خوردن آن حرام است .
مسئله 220 - خوردن انگورى كه معلوم نيست چوش آمده يا نه حلال است ولى اگر با آتش جوش بيايد تا انسان يقين نكند كه دو قسمت آن با آتش كم شده ، حلال نمى شود . و اگر بخودى خود جوش آيد تا سركه نشود حلال نمى شود.
مسئله 221 - اگر مثلا در يك خوشه غوره يك دانه يا دو دانه انگور باشد چنانچه به آبى كه از آن خوشه گرفته مى شود ، آب غوره بگويند و اثرى از شيرينى انگور در آن نباشد و بجوشد پاك و خوردن آن حلال است.
مسئله 222 - اگر يك دانه انگور در چيزى كه با آتش مى جوشد بيفتد و بجوشد و در آن مستهلك شود ، باحتياط واجب بايد بقدرى بجوشد كه دو سوم آب همان يكدانه انگور كم شود تا حلال گردد.
مسئله 223 - اگر بخواهند در چند ديگ شيره بپزند ، و رعايت احتياط را بنمايند بايد كفگيرى را كه در ديگ جوش آمده زده اند در ديگى كه جوش نيامده نزنند و اگر همه جوش آمده باشد بايد كفگير ديگى را كه ثلثان نشده ، در ديگى كه ثلثان شده نزنند.
مسئله 224 - چيزى كه معلوم نيست غوره است يا انگور ، اگر جوش بيايد خوردن آن حلال است .
مسئله 225 - گفتيم كه انگور و آب آن با جوشيدن نجس نمى شود ولى اگر از طريق معتبرى فهميديم كه حالت مست كننده دارد نجس ميباشد.