مسئله 1551 - اگر مأموم يك مرد باشد، مستحب است طرف راست امام بايستد بلكه احتياط است گرچه لازم نيست و اگر يك زن باشد، مستحب است در طرف راست امام طوري بايستد كه جاي سجدهاش مساوي زانو يا قدم امام باشد يعني جلوتر نرود و اگر يك مرد و يك زن يا يك مرد و چند زن باشند مستحب است مرد طرف راست امام و باقي پشت سر امام بايستند و اگر چند مرد يا چند زن باشند، مستحب است پشت سر امام بايستند و اگر چند مرد و چند زن باشند مستحب است مردان پشت سر امام و زنان پشت سر مردان بايستند.
مسئله 1552 - در نماز ميت كه امامت زن بر زنان جايز است بهتر است كه رديف يكديگر بايستند و امام جلوتر از ديگران نايستد.
مسئله 1553 - مستحب است امام جلوي مامومين و محاذي وسط صف بايستد و اهل علم و كمال و تقوي در صف اول بايستند.
مسئله 1554 - مستحب است صفهاي جماعت منظم باشد و بين كساني كه در يك صف ايستادهاند فاصله نباشد و شانه آنان رديف يكديگر باشد.
مسئله 1555 - مستحب است بعد از گفتن قد قامت الصلوة مأمومين برخيزند.
مسئله 1556 - مستحب است امام جماعت حال مأمومي را كه از ديگران ضعيفتر است رعايت كند و قنوت و ركوع و سجود را طول ندهد، مگر بداند همه كساني كه به او اقتدا كردهاندمايلند و همينطور طوري سرعت نگيرد كه فرد ضعيف به آساني به او نرسد.
مسئله 1557 - مستحب است امام جماعت در حمد و سوره و ذكرهايي كه بلند ميخواند، صداي خود را به قدري بلند كند كه ديگران بشنوند، ولي بايد بيش از اندازه صدا را بلند نكند.
مسئله 1558 - اگر امام در ركوع بفهمد كسي تازه رسيد و ميخواهد اقتدا كند مستحب است ركوع را از آن لحظه دو برابر هميشه طول بدهد و بعد برخيزد، اگر چه بفهمد كس ديگري هم براي اقتدا وارد شده است.