چيزهايي كه موقع سر بريدن حيوانات مستحبّ است
مسئله 2869 - چند چيز در ذبح حيوانات مستحبّ است: اوّل: "موقع سر بريدن گوسفند، دو دست و يك پاي آن را ببندند و پاي ديگرش را باز بگذارند، و موقع سر بريدن گاو، چهار دست و پايش را ببندند و دم آن را باز بگذارند، و موقع كشتن شتر، دو دست آن را از پائين تا زانو، يا تا زير بغل به يكديگر ببندند و پايهايش را باز بگذارند." و مرغ را بعد از سر بريدن رها كنند تا پر و بال بزند. دوّم: كسي كه حيوان را ميكشد رو به قبله باشد بلكه احوط است. سوّم: "پيش از كشتن حيوان آب جلوي آن بگذارند چهارم: كاري كنند كه حيوان كمتر اذيّت شود، مثلا كارد را خوب تيز كنند و با سرعت سر حيوان را ببرند. برخي از اين مستحبّات دليل روشني ندارد، ولي عمل به آنها به قصد احتمال امر الهي ثواب دارد.
مسئله 2870 - ميگويند برخي ماشينهاي كشتار اخير طوري تهيّه شده كه از پشت سر ميبرد و به حلقوم كه ميرسد آنرا نميبرد، و با چرخش دستگاه به وسيله قسمت ديگر دستگاه، حلقوم و محتويات داخل ششها از طريق حلقوم بيرون كشيده و حلقوم كنده ميشود، اگر چهار رگ مخصوص بريده نشود و با ديگر محتويات كنده شود اشكال دارد.
|